O projektu Terra Istriana

Terra Istriana je locirana na ukupnoj građevinskoj, rekreacijskoj i poljoprivrednoj površini od oko 110 ha. Glavninu imovine Terra Istriana Umag d.o.o. (dalje: Društvo) čine nekretnine u vlasništvu građevinske površine od cca. 15 ha, zajedno sa koncesijskim pravima na okolnom zemljištu uz more na području Kravljeg rta u Umagu, te koncesijska prava na području Stancije Grande u okolici Savudrije.

projekt terra istriana

Samo Društvo nema zaposlenih s ugovorima na neodređeno vrijeme i nije opterećeno nikakvim kreditnim obvezama, niti su nekretnine u vlasništvu opterećene hipotekama ili drugim teretima.

Na nekretninama u vlasništvu Društva, sukladno važećim prostornim planovima (koji su donijeti do razine UPU-a) moguće je graditi pored ostalog objekte turističke namjene (T2) ukupnog kapaciteta 2.270 kreveta, te u nastavku i marinu s 199 vezova (LN) i mješovito stambeno poslovne(M1-4). Obzirom na veličinu i važnost projekta, za realizaciju projekta moguće je koristiti i pogodnosti koje predviđa Zakon o strateškim investicijama.

U ovom trenutku je na području obuhvata UPU Terra Istriana, odnosno u sklopu cca. 110 ha koji su predmet projekta Terra Istriana, sanirano bivše eksploatacijsko polje, uklonjeno 90% svih građevina i uređeno zemljište za buduću izgradnju, uređeno je umjetno jezero površine preko 23 ha, prosječne dubine 4,0 metara, poribljeno morskom ribom – brancinom, te manje jezero od cca 2 ha nastalo iz izvorišta pitke vode poribljeno slatkovodnom ribom – šaranima. Provedeno je pošumljavanje područja sa preko 6 000 raznih sadnica, od čega preko 5 000 sadnica maslina od kojih se proizvodi poznato extra djevičansko maslinovo ulje Terra Istriana. Također, stvoren je životinjski park prirode koji je obogaćen raznovrsnom životinjskom faunom kao što su jeleni lopatari, mufloni, magarci, ovce, koze i razna perad.

Prodavatelji će na zahtjev dostaviti na uvid i dosadašnje idejne projekte, a koje mogu Ponuditelju dati vizualni uvid u mogućnosti izgradnje. Riječ je o integriranom turističkom projektu 3. generacije za potpune i sofisticirane doživljaje sa širokim rasponom aktivnosti konkretno povezanih s osjećajem ugode, kulturnim aktivnostima i opuštanjem. Glavne značajke po kojima će se ovaj kompleks razlikovati od drugih jest jezero, kao njegova jedinstvena karakteristika, i poljoprivreda kao sastavni dio kompleksa. Sastojat će se od jadranske nadahnute arhitekture i snažne veze s jezerom te pješčanim plažama, maslinicima, arboretumom.

Terra Istriana Umag d.o.o. kao vlasnik zemljišta i ostalih stečenih prava, traži partnere da se taj projekt ponudi na tržište zainteresiranih međunarodnih hotelskih kompanija, investitora ili investicijskih fondova.